Tref- en dienstencentrum na 60 jaar dicht

Het tref- en dienstencentrum voor ouderen in Sittard-Zuid moet na ruim zes decennia de deuren sluiten. De bestuursleden van de stichting die het gebouw exploiteert vinden volgens dagblad de Limburger geen opvolgers.

In het – intussen sterk verouderde – gebouw kunnen ouderen terecht voor tal van activiteiten, zoals handwerken, kienen, koersballen, bridgen en biljarten.

Hier houdt het op

De drie bestuursleden zijn op de leeftijd. “We hebben echt van alles geprobeerd, maar er is niemand die het stokje na al die jaren van ons wil overnemen. Dan is er maar één conclusie: hier houdt het op.”

Steeds minder bezoekers

Bij het besluit speelt volgens de Limburger ook mee dat het aantal bezoekers van het centrum de laatste tijd sterk is teruggelopen. Op de handwerkbijeenkomsten is het aantal begeleiders inmiddels groter dan het aantal deelnemers.

Liever met de camper op pad

Verspreid over de week gemiddeld nog maar zo’n vijftig ouderen, veelal tachtigplussers, over de vloer. In de hoogtijjaren waren dat er zeker 150 tot 200 per week. “De nieuwe generatie senioren komt niet meer in dit soort wijkcentra. Die stappen liever in een camper op weg naar Spanje of Portugal”, zegt de voorzitter in de Limburger.