Stap In Stap Uit blijft rijden

De twee elektrische pendelbusjes voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn, blijven toch rijden in Zutphen.

Lange tijd leek het erop dat beide voertuigen per 1 augustus zouden verdwijnen uit het straatbeeld, maar dankzij de financiële steun van een aantal gepensioneerde particulieren blijven volgens dagblad de Stentor de busjes van Stichting Stap In Stap Uit tot zeker eind 2024 actief.

Dertig mille gedoneerd

In totaal is er nu rond de 30.000 euro gedoneerd. Via Stap In Stap Uit kunnen ouderen voor 1,50 euro voor de deur van hun woonzorgcentrum door een pendelbusje worden opgehaald en kunnen ze uitstappen in onder meer de autovrije binnenstad van Zutphen.

Continuïteit waarborgen

“We rijden door, daar zijn we ontzettend blij mee”, zegt een van de bestuursleden in de Stentor. “We gaan er in de tussentijd alles aan doen om de meningen in de politiek te veranderen om onze continuïteit te waarborgen. We komen zeker nog bij ze terug.”

Nooit helemaal rendabel

De recente kritiek vanuit de raad was onder meer dat er te weinig mensen gebruikmaakten van de busjes en dat het initiatief niet langer levensvatbaar was. Lustenhouwer: “We moeten bewijzen dat er behoefte is. Helemaal rendabel zal het nooit zijn, dat is ook bekend. ‘Is ons dit geld waard?’ is meer de vraag.’”