Thuiszorg: niet bellen, kijkt u maar online

Je zou maar 88 jaar zijn en moeten overleven in deze digitale wereld waar je zelf weinig kennis van hebt, schrijft Michiel Snik in het Noordhollands Dagblad over zijn moeder.

“Banken, overheden en andere instellingen lijken niet te beseffen dat mensen zoals mijn moeder de grootste moeite hebben met de moderne, digitale wereld. Haar bankzaken kan mijn moeder daarom niet meer zelfstandig doen.”

Bellen verboden

Ook haar thuiszorg heeft al afscheid genomen van deze senioren, zo merkt Snik op in het Noordhollands Dagblad. “Want afspraken kan mijn moeder alleen maar maken via een website waar ze niets van begrijpt. Daarom belde ze de thuiszorgorganisatie om te vragen wie haar komt helpen. Voor mijn moeder is het belangrijk vooraf te weten voor wie ze deur opent. Bellen is haar nu echter verboden, ze moet maar online kijken is de boodschap die ze kreeg.

Oud worden is soms niet fijn

“Haar kleindochter doet dit klusje nu dagelijks voor haar waarmee ze weer iets van haar zelfstandigheid moet inleveren.  ‘Oud worden is soms niet fijn’, zei ze laatst tegen mij. Ik snap haar volledig.”