Seniorenprakkie van de slager

Slagers van Warmenhoven in het Westland komt met speciale seniorenprakkies. Deze zijn zoutarm én smaakvol, aldus slager Koos van Essen in AD Haagsche Courant. Ook zijn de porties bijna twee keer zo klein. “Dat is voor hun gewoon genoeg. Meer eten ze niet.”

“Hier geen in een productiekeuken kapotgekookte broccoli waar alleen nog maar iets van te maken is met zout, maar mooie afgekookte roosjes. Daar hoef je verder echt niets aan toe te voegen hoor. Die zijn van zichzelf al zo verschrikkelijk lekker.”

Gewoon maar begonnen

Het idee om met seniorenprakkies te beginnen is ‘spontaan geboren’. “Hoe vaak ik niet de vraag heb gekregen of ik ook zoutarme kleine porties heb. Daar ga je dan over nadenken. Op een gegeven hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we het maar gewoon gaan verkopen.”

Ze vliegen over de toonbank

Met succes, aldus AD Haagsche Courant. De porties van 4,95 euro per stuk vliegen over de toonbank. In nog geen twee maanden tijd is de maaltijdverkoop van Slagers van Warmenhoven met tien procent gestegen. “Het is gewoon een hele markt die open is gegaan.”

Hollandse kost

Vraag de Westlandse slager wat-ie de senioren serveert en heel vaak valt het woord ‘vers’. “We gebruiken uitsluitend verse ingrediënten. Verse groente, verse aardappelen, een vers stukje vlees. Dat is toch wel de basis. Ze zijn dol op Hollandse kost.”

Het liefst een AVG’tje

Het liefst hebben ouderen gewoon een AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten), zegt de slager in AD Haagsche Courant. Straks komt de stampottenperiode er weer aan. Dat is helemaal op hun lijf geschreven.”

Kleine balletjes gehakt

Ook de omvang van de porties is op de maagjes van ouderen aangepast. Deze zijn niet 500 gram, zoals de kant-en-klaarmaaltijden normaal doen, maar 300 gram. “We maken zelfs kleinere balletjes gehakt voor ze. Dat is voor hun gewoon genoeg. Meer eten ze niet. Je hebt minder nodig, denk ik.”