Stem voor een onbezorgde oude dag

“Als de politiek de komende vier jaar geen werk maakt van doordacht beleid voor senioren, treft dat miljoenen Nederlanders. Nu, straks en in de verdere toekomst.” Dat schrijft Leo Bisschops,voorzitter KBO-Brabant en woordvoerder Senioren Netwerk Nederland, in het Brabants Dagblad.

Veel ouderen maken zich volgens Bisschops zorgen over de toekomst. “Ze zijn onzeker over hun AOW, pensioen, zorg- en woningaanbod. In de politiek ontbreekt de visie op de vergrijzende samenleving. Daar zouden ook jongeren zich zorgen over moeten maken, want dit raakt iederéén.” Daarom is Senioren Netwerk Nederland de campagne ‘Oud genoeg om wijs te kiezen!’ gestart. Bisschops roept iedereen op de petitie te tekenen voor een goed ouderenbeleid in alle verkiezingsprogramma’s.

Geen natuurverschijnsel

“Zoveel problemen die op ons afkomen, zoveel vragen die onbeantwoord blijven. Een nieuw parlement, en later een nieuw kabinet, biedt kansen voor een beter ouderenbeleid. Vergrijzing is geen natuurverschijnsel dat ons overkomt, zoals de overstroming van 1953. Het verschil is wel dat we toen met man en macht begonnen te werken aan onze Deltawerken, terwijl we nu gelaten afwachten tot de problemen echt niet meer te overzien zijn.”

Belangrijk voor jong en oud

Daarom is het zo belangrijk dat senioren op 22 november niet verzaken,schrijft Bisschops in het Brabants Dagblad. “Ze moeten zeker gaan stemmen. En liefst op partijen die verstandige plannen hebben voor de vergrijzing in Nederland. Dat is niet egoïstisch, maar juist heel solidair. Want óók – of misschien wel juíst – jongere generaties plukken de wrange vruchten van een verschraalde AOW, uitgeklede ouderenzorg en een tekort aan seniorenwoningen. Een goed ouderenbeleid is van belang voor oud én jong!”