Seniorenbeurs geen 55+ beurs

Bij de negentiende Seniorenbeurs in Den Helder stond naast de ingang een zwarte minicooper geparkeerd met achterop een logo; rouwmini. De twee zwarte vlaggetjes aan weerszijden maakten volgens het Noordhollands Dagblad duidelijk dat dit een niet-alledaagse lijkwagen is. Een opvallende entree, maar er waren dan ook drie uitvaartcentra uit Den Helder vertegenwoordigd op de beurs.

“Het is mij niet opgevallen”, zegt iemand van de organisatie. “Vorig jaar stond er op die plek een kist en dat viel toen niet in goede aarde. Dat was te confronterend.” Een collega vindt de wagen ook een twijfelachtige ‘binnenkomer’. “Daar moeten we als organisatie maar eens goed naar kijken volgend jaar.”

Vlag dekte de lading niet

In Den Helder is volgens het Noordhollands Dagblad bewust gekozen voor Seniorenbeurs en niet voor 55+ beurs zoals het voorheen heette. “Die vlag dekte de lading niet ,55-plussers zijn uiteraard van harte welkom, maar staan vaak nog volop in het leven, misschien wel tot hun zeventigste. Onze doelgroep is iedereen die zich senior voelt, ongeacht hun leeftijd.” Maar liefst 68 organisaties en bedrijven deden mee aan de beurs in de stadshal, waar rond het middaguur al zeker duizend belangstellenden aanwezig waren.

Hypotheekregelingen

Een hypotheekadviseur legde op de Helderse Seniorenbeurs uit dat oudere mensen met een AOW en een pensioen nog wel degelijk een hypotheek kunnen krijgen, aldus het Noordhollands Dagblad. “Als ze een koopwoning hebben zit het geld vaak in hun stenen, ze zijn letterlijk steenrijk zeggen we weleens, maar ook mensen die vanuit een huurwoning nog iets willen kopen hebben die mogelijkheid. Als ze hun huurwoning makkelijk kunnen betalen met hun inkomsten dan kan dat ook met een koopwoning. Bovendien is hun inkomen ‘steady’ en gegarandeerd voor de jaren die nog volgen. Hier zijn diverse regelingen voor.”