Hilversum voor Beginners

Seniorenvereniging Hilversum Senver start eind oktober een cursus Hilversum voor Beginners, een vijftal bijeenkomsten voor senioren die naar Hilversum zijn verhuisd. Voorzitter Ineke van de Rotte zegt in de Gooi- en Eemlander: “Er komen nogal wat oudere mensen in Hilversum wonen omdat hun kinderen hier gevestigd zijn. Of ze keren terug naar hun roots. Het is voor iedereen goed als ze snel aansluiting vinden en nieuwe kennissen opdoen.”

Grootste vereniging van Hilversum

Met ruim 2100 leden is Senver de grootste vereniging van Hilversum. Tien procent van de Senver-leden is actief bij de vereniging. Voorzitter Van de Rotte: “In het kennismakingsgesprek vragen we ook altijd wat ze zelf zouden kunnen en willen doen. Vaak komen daar weer nieuwe dingen uit. Het is dus niet alleen als middel bedoeld, maar ook als doel. Uit onderzoek blijkt ook dat je gelukkiger wordt van vrijwilligerswerk.”

Ook de poëziemiddag zit vol

“Er komen maandelijks dertig tot veertig nieuwe leden bij, maar er gaan natuurlijk ook een hoop mensen dood”, zegt Van de Rotte in de Gooi- en Eemlander. “Klaverjassen kun je bij ons ook inderdaad, net als schaken, breien en scrabble. Maar we doen veel meer. Een lezing zoals die nu hier in de bibliotheek over de muziek van de Camino wordt gehouden door Claire Verlinden zit met zeventig man helemaal vol. Sowieso trekken Claires lezingen altijd veel belangstelling. En zo’n poëziemiddag zit gewoon ook vol, wonderbaarlijk, ook met mensen die nooit iets met gedichten hebben gedaan.”