Beetje tijd dat boomers hun bek houden

Met zijn blog Nalden.net was hij begin deze eeuw tegen wil en dank een van ‘s lands eerste influencers. Daarna was hij medeoprichter van bestandenverzenddienst WeTransfer, waar hij in 2019 vertrok. Het FD publiceert een dinergesprek met Ronald Hans (1984), ‘weerzien met een vrolijke provocateur’.

Nalden houdt volgens het FD wel van een beetje klieren: Hij is meer van de counterculture en doet dingen graag voor de grap – dit gesprek, dit restaurant, en zelfs de naam WeTransfer. Dat was een woordspeling op de toen veelgebruikte dienst YouSendIt. “Was hilarisch ook. De meeste dingen bij mij ontstaan als grap hoor.”

Nieuwe generatie, nieuw perspectief

Nalden, die zichzelf als ‘ondernemer zonder onderneming’ omschrijft, heeft nu veel tijd om te observeren. Hij heeft geen politieke ambities, maar is wel politiek bevlogen. Een van zijn uitspraken in het FD: ‘Dit gaat natuurlijk helemaal verkeerd vallen in de krant, maar het wordt een beetje tijd dat boomers (in zijn definitie mensen die niet techsavvy zijn, aldus het FD.) gewoon hun bek gaan houden. Er kijkt een nieuwe generatie met een nieuw perspectief naar de wereld en we gaan elkaar weer wat meer zien. Dat is nu een beetje gaande en het schuurt nog, maar in die fase zitten we in mijn optiek.”