‘KBO dekt de lading niet meer’

De K in de naam zat KBO Panningen al een jaar dwars. De ouderenbond merkte dat potentiële leden de boot afhielden, omdat ze niet katholiek zijn. Daarom werd de naam veranderd.

Seniorenvereniging Kepèl is de nieuwe naam van de Panningse KBO, meldt dagblad De Limburger. Geen verwijzing meer naar het geloof, maar wel eentje naar de Limburgse naam van Panningen.

Niets met religie

“Katholieke Bond van Ouderen dekte de lading niet meer” vertelt voorzitter Jos Janssen. De vereniging merkte vooral dat mensen met een ander geloof door de naam geen lid wilden worden. “Terwijl onze activiteiten niets met religie te maken hebben.”

Duidelijker

Bij het overkoepelende KBO-PCOB zien ze volgens De Limburger vaker dat namen veranderd worden. “Seniorenvereniging is toch duidelijker dan KBO”, aldus een woordvoerster. Zij kan zich niet herinneren dat er andere verenigingen zijn “die zo van het katholieke afwilden”.

Jongere ouderen

Met de naamsverandering hoopt de Panningse seniorenvereniging nog meer slagen te slaan. Ook het stoffige ‘keuvelen-kaarten-kienen-imago’ moet afgeschud worden en de vereniging wil ook de ‘jongere oudere’ aanspreken.