DigiHandig lespakket voor smartphone gebruik

De digitale wereld is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van chatten met de kleinkinderen tot online je bankzaken regelen. Toch voelen velen zich nog wat onzeker in deze digitale wereld. Uit recent onderzoek van De Alliantie Digitaal Samenleven blijkt dat 78% van de Nederlanders actief is op het internet, wat betekent dat er nog een aanzienlijke groep is die niet volledig vertrouwd is met de digitale wereld.

Lancering in online uitzending

Om bij te dragen aan het vergroten van digitale vaardigheden introduceert DigiHandig een nieuw lespakket, specifiek gericht op smartphone gebruik. Deze lancering is gepland tijdens de Week van Lezen en Schrijven. Op maandag 11 september van 11 tot 12 uur wordt een online uitzending verzorgd vanuit Bibliotheek AanZet in Dordrecht. Deelnemers kunnen online aansluiten en alles leren over dit nieuwe lespakket.

Eenvoudige en veilige lessen

Het lespakket komt samen met de app van DigiHandig en is ontwikkeld door New Future Lab in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. DigiHandig biedt eenvoudige en veilige lessen over je smartphone. Je leert op eigen tempo en kiest zelf wat je wil leren. De app van DigiHandig is gratis te downloaden in de app stores.

Bibliotheken en buurthuizen

Het lespakket, ontwikkeld in samenwerking met 10 bibliotheken en buurthuizen, is bedoeld om leren over de smartphone eenvoudiger, veiliger en leuker te maken. DigiHandig heeft aangekondigd dit lespakket kosteloos beschikbaar te stellen voor organisaties die zich inzetten voor digitale inclusie en basisvaardigheden. Interesse om de online uitzending bij te wonen? Meld je hier aan.