Oog voor elkaar in Helmondse wijk

Achter de façade van het chique Brandevoort gaat veel eenzaamheid schuil. Veel zestigplussers missen hulp, meldt het Eindhovens Dagblad uit Helmond. KBO St. Lucia (Brandevoort, Mierlo-Hout en Helmond-West) maakt daar nu werk van.

Uit cijfers van de gemeente blijkt dat bijna de helft van de 65-plussers in Brandevoort zich eenzaam voelt. KBO St. Lucia start daarom met het project ‘Oog voor elkaar’, om netwerken rondom eenzame ouderen creëren.

Men kent elkaar niet zo goed

“In Brandevoort heb je veel import. Men kent elkaar niet zo goed. Brandevoort is mooi van de buitenkant, maar de schijn bedriegt.” Als de nood aan de man is moet je mensen om je heen hebben, want de zorg holt achteruit, aldus KBO St. Lucia in het Eindhovens Dagblad.  Als je je voet verzwikt en je kunt de hond niet uitlaten, wie doet dat dan? Wie helpt bij de boodschappen. Mensen moeten vooruit denken.”

Groepje van 10 tot 15 personen

Het uiteindelijke doel van ‘Oog voor elkaar’ is dat er groepjes van tien tot vijftien personen ontstaan rondom Brandevoorters die geregeld hulp nodig hebben. Tevens komen er een of twee ‘verbinders’ per groep die de juiste hulp kunnen inschakelen. Bij de startbijeenkomst op 3 november in wijkhuis ’t Brandpunt is onder meer een bestuurslid Koepel Coöperaties Zuid-Nederland) aanwezig, aldus het Eindhovens Dagblad. Brandevoorters krijgen volgende week een brief in de bus met een uitnodiging voor deze start.