Alzheimer Cafés voorzichtig weer open

De eerste Alzheimer Cafés, – Trefpunten en -Theehuizen openen voorzichtig weer hun deuren.. Alzheimer Nederland is blij dat er in het land weer ontmoetingen kunnen plaatsvinden.

“De bijeenkomsten bieden al meer dan 20 jaar lang ondersteuning aan duizenden mensen met dementie en mantelzorgers. Door heel Nederland zijn er momenteel 240 cafés, trefpunten of theehuizen – gerund door de regionale vrijwilligersafdelingen van Alzheimer Nederland.”

Veel verborgen verdriet

Alzheimer Nederland: “Er was de afgelopen maanden veel verborgen verdriet achter de voordeur. Wij hopen de draad weer voorzichtig op te pakken en iedereen die daar behoefte aan heeft weer te kunnen ontvangen, binnen de richtlijnen die momenteel gelden.”

Bezoeker centraal

De Alzheimer Cafés hebben verschillende thema’s, die door de afdelingen zelf worden bepaald. Voor de eerste fysieke bijeenkomst adviseert Alzheimer Nederland de ervaring van de bezoeker ‘tijdens en na corona’ centraal te stellen. Mensen krijgen zo de ruimte om hun hart te luchten en steun te vinden als ze het moeilijk hebben gehad.