Zorgplicht verzaakt

Drie zussen die 24-uurszorg voor hun terminaal zieke vader probeerden te regelen bij Vierstroom Zorg Thuis BV in Gouda, kregen tot twee keer toe nul op rekest, schrijft de Telegraaf.  De dochters moesten daarom de hulp inschakelen van een zorgaanbieder die niet gecontracteerd is door de zorgverzekering. Deze zorg wordt daarom niet volledig vergoed. De zussen vinden dat Vierstroom zijn zorgplicht heeft verzaakt en zijn naar de Geschillencommissie voor Verpleging en Verzorging gestapt.

Slecht gecommuniceerd

De commissie oordeelt dat de zorgorganisatie een zorgvuldiger heroverweging had moeten maken. De criteria en afwegingen van Vierstroom zijn niet duidelijk en de organisatie heeft daarover ook slecht gecommuniceerd met de dochters. Zo is de motivering voor de afwijzing niet op schrift gezet. En dat had van een professionele organisatie wel verwacht mogen worden.

Kosten vergoeden

De kosten die de zussen hebben moeten maken na de tweede aanvraag, komen naar het oordeel van de commissie voor rekening van de zorgaanbieder, aldus de Telegraaf. Het gaat dan om een bedrag van €2000. Daarbij moet Vierstroom het klachtengeld van €52,50 betalen.