Geen prik in eigen stad? Dan maar niet

Zestigplussers uit Delft die een uitnodiging hebben gekregen voor een coronaprik, kunnen deze vaccinatie niet in hun eigen woonplaats halen. Belachelijk, vindt volgens AD Haagsche Courant de ouderenbond, die hoort dat mensen de prik dan maar laten schieten.

“Wij kunnen nog met de auto, maar anderen kunnen dat niet. Veel ouderen zijn afhankelijk van hun kinderen”, zegt Yvonne Persloon (78). Zij spreekt namens de Katholieke Bond van Ouderen in Delft. “Ik vind het belachelijk dat mensen niet in Delft terecht kunnen voor een prik.”

Deze ronde kleinere groep

In de regio Haaglanden kunnen ouderen terecht voor een prik op locaties in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en ‘s Gravenzande. Delft staat er niet meer tussen. “Het klopt dat er in Delft geen vaccinatielocatie meer is”, zegt GGD Haaglanden in AD Haagsche Courant.  De locatie in Delft is gesneuveld omdat er dit najaar een veel kleinere groep wordt opgeroepen dan bij de vorige vaccinatierondes. “Wij hebben geen signalen ontvangen dat mensen de prik niet halen omdat ze niet in Delft terecht kunnen”, zegt de GGD.

Bekijk het dan maar

Die signalen ontvangen contactpersonen van de ouderenbond in Delft wel degelijk. “Een kennis van mij moest naar Rijswijk en van weer een ander hoor ik dat ze vanuit Leidschendam naar Leiden wordt gestuurd”, zegt ouderenadviseur Wil Dagli-Van den Broek in AD Haagsche Courant. “Ik zou ook geen oplossing weten. Maar ik hoor wel dat een hoop mensen het niet ziet zitten om buiten Delft een vaccinatie te halen. Zeker als ze geen auto hebben. Ik hoor ze zeggen ‘bekijk het dan maar’.”