Aftrap Social Trial Rotterdam

Doen wat nodig is voor mensen met dementie. Dat is het vertrekpunt van de Social Trial Rotterdam, een experimentele methodiek voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten.

Afgelopen weekend vond in bijzijn van wethouder Sven de Langen de officiële aftrap plaats in de Rotterdamse wijk Hillegersberg-Schiebroek, meldt Dagblad 010. In deze wijk zijn de samenwerkende partijen binnen de Social Trial Rotterdam deze maand gestart met de ondersteuning van de eerste zes mensen met dementie.

80- deelnemers per team

Nog eens 10 mensen worden ondersteund via het digitale sociale benaderingsplatform: SBDigitaal. Een platform dat in tijden van corona is ingezet om de fysieke afstand te overbruggen, maar inmiddels vast onderdeel is van de ondersteuning. De komende tijd worden deze aantallen opgeschaald tot een maximum van 80 deelnemers per Sociaal Benaderingsteam (SBD-Team).

Sociale Benadering Dementie

De methodiek is gebaseerd op de Sociale Benadering Dementie, ontwikkeld door Anne-Mei The, hoogleraar langdurige zorg en dementie. Voor de juiste ondersteuning werken de SBD-Teams samen met ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, statushouders, studenten, maar ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zoekt het SBD-team de verbinding met andere partijen in de wijk, zoals welzijnsorganisaties en huisartsen.