‘Ouderen, wacht niet op Den Haag’

Den Haag is de afgelopen jaren Brabant tegemoetgekomen met regiodeals voor de economie en technologie. Het is nu de hoogste tijd in Den Haag te pleiten voor een regiodeal voor wonen én zorg.

Dat schrijven Lambert van Nistelrooij (Raad van Toezicht Vughterstede, oud-Europarlementariër en Brabants gedeputeerde Ouderenbeleid), Mike Leers (Raad van Toezicht Vughterstede, oud-voorzitter Raad van Bestuur CZ Zorgverzekeringen) en  Leo Bisschops (voorzitter Katholieke Bond voor Ouderen Noord-Brabant, oud-wethouder Best) in het Brabants Dagblad.

“Met voldoende budget en regelvrijheid kan Brabant in de komende kabinetsperiode tonen hoe het met geclusterd wonen, zorgzame gemeenschappen en toepassing van moderne Brainport-technologie anders kan.”

Zilveren Economie

Nu minister Hugo de Jonge uitkijkt naar initiatieven uit de regio, is volgens de drie Brabantsebestuurders de tijd rijp voor een heldere opstelling. “Die ligt in een regiodeal met Brabant voor de ‘Zilveren Economie’, waarin kwaliteit van leven van zelfredzame én hulpvragende ouderen centraal staat. Hierin is zeker ruimte voor nieuwe technologie en professionele én informele zorg. De kracht van zorgzame gemeenschappen en onderlinge solidariteit ligt hier, in de regio.”