Obdam eerste Knarrenhof Noord-Holland

Bijna zeven jaar nadat vier vrouwen uit Obdam voor het eerst het idee opperden voor een woongemeenschap voor senioren werden dinsdag handtekeningen gezet voor het eerste Knarrenhof in Noord-Holland. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Met 227 belangstellenden moet het wel heel gek lopen wil het project nog sneuvelen. Niemand van de volle zaal in dorpshuis die daar dinsdag serieus rekening mee hield. De werkgroep schetste niettemin de vele hobbels die genomen moesten worden: “We zijn langs de afgrond gegaan.” Ook de landelijke stichting Knarrenhof en de wethouder stipten het soms moeizame proces aan.

Afstemming vraag en aanbod

Volgende week kunnen de kandidaatkopers in een uitgebreide vragenlijst onder meer aangeven welke woningen hun voorkeur hebben, aldus het Noordhollands Dagblad. Later deze maand vinden in het dorpshuis kennismakingsgesprekken plaats tussen stichting Knarrenhof en potentiële kopers. Daarna moet de grote puzzel worden gelegd waarbij vraag en aanbod op elkaar afgestemd worden.

Geen sociale huur, wel sociale koop

De 26 woningen variëren in prijs van 280.000 tot 360.000 euro. In een Hofhuis is plek voor gezamenlijke activiteiten. Obdammerhof telt geen sociale huur-, maar wel sociale koopwoningen. De eerste paal zal medio 2024 worden geslagen.