In de rij voor plek in knarrenhof

Honderden ouderen uit Arnhem en omgeving staan volgens dagblad de Gelderlander in de rij voor een woning in een zogenoemde ‘knarrenhof’. Ze moeten er wel rekening mee houden dat het nog jaren kan duren voordat er plek is.

Een knarrenhof bestaat uit dertig tot veertig levensloopbestendige woningen aan een gemeenschappelijke binnentuin met een ontmoetingsruimte. Wie 45 jaar of ouder is en belangstelling heeft voor een seniorenhofje, kan zich inschrijven bij Stichting Knarrenhof. Volgens de projectmaker bij deze stichting, staan 38.000 mensen uit heel Nederland op de wachtlijst voor een levensloopbestendige woning in een knarrenhof.

Arnhem en Dieren

Ook in Arnhem en omgeving is de belangstelling groot: 542 Arnhemmers staan ingeschreven bij Stichting Knarrenhof. Uit de gemeente Rheden hebben 64 belangstellenden zich gemeld. De stichting is bezig met nieuwe initiatieven in Arnhem en Dieren. Van de huizen in een knarrenhof is 30 procent sociale huur, 40 procent middensegment en 30 procent duurdere koop.

Meer plannen in Gelderland

Behalve in Arnhem en Dieren heeft Stichting Knarrenhof in Gelderland plannen in onder meer Zevenaar, Nijmegen, Doetinchem, Winterswijk en Barneveld. In Arnhem heeft de stichting een tweede locatie op het oog. Welke dat is, aldus de Gelderlander.