‘Habion maakt vergrijzing groen’

Woningcorporatie Habion heeft samen met de gemeente Stichtse Vecht, zorginstelling Zorggroep De Vechtstreek en Woningstichting Vecht en Omstreken, de regionale Green deal Duurzame Zorg ondertekend.

Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst nemen volgens Habion zowel de zorginstelling als de verhuurders hun verantwoordelijkheid om te besparen op het gebied van energie, water, voedsel en grondstoffen. Het doel is om in lijn met het regeerakkoord en de landelijke Green Deal Duurzame Zorg, te werken naar 49% klimaatneutraliteit in 2030.

Niet meer verhuizen

Laura Lamme, regisseur bij Habion: “De green Deal 2.0 zorg was voor ons aanleiding om verduurzaming bij al onze zorgpartners op de agenda te zetten en hen aan te bieden om de opgave gezamenlijk aan te pakken. Kern van onze aanpak is plezier, een goed doordacht plan maken en vooral gewoon beginnen en denken in oplossingen. Het gebouw zo maken dat mensen niet meer hoeven verhuizen, een win-win voor vergrijzing en vergroening. Zo maken wij de vergrijzing groen.”