Geen vaste parkeerplaats voor de deur

De parkeerplaats aan de Deltalaan in Rosmalen puilt uit. Omdat oudere bewoners van flatgebouw Het Groote Hart soms ver moeten lopen van en naar hun auto, vragen ze om eigen parkeerplaatsen. Maar daar wil de gemeente niet aan, aldus het Brabants Dagblad.

Door allerlei bedrijvigheid in de buurt is de parkeerplaats aan de Deltalaan vaak goed bezet is. Dat is een probleem voor een deel van de circa zeventig bewoners van het 65+-complex, zo wordt gemeld: Soms zijn ze bang om overdag weg te gaan uit angst om ver te moeten lopen.

Zoveel mogelijk dubbel gebruiken

De bewoners hebben een voorstel aan de gemeente gedaan om acht plekken van de parkeerplaats voor hen te reserveren. De gemeente is daar geen voorstander van, blijkt volgens het Brabants Dagblad na vragen uit de raad: Het is beleid van de gemeente dat parkeerplekken zoveel mogelijk dubbel worden gebruikt. Daarom is het instellen van vergunninghoudersparkeren of een vergelijkbare vorm niet wenselijk.”

Bewoners die slecht ter been zijn, kunnen een kentekengebonden parkeerplaats aanvragen bij de gemeente, dicht bij de woning.