Beleefhuis weer regulier geopend

Sinds 1 september kunnen bezoekers weer zonder afspraak een bezoekje brengen aan het Beleefhuis in Assen. Het gaat om een speciale woning, die voorzien is van allerlei aanpassingen in en om huis. Inmiddels haakt ook MEE Drenthe als samenwerkingspartner aan bij het Beleefhuis.

In mei bedachten de initiatiefnemers een alternatief om geïnteresseerden toch op veilige afstand te adviseren, informeren en enthousiasmeren. Zo konden bezoekers o.a. digitaal rondgeleid worden door het huis en deelnemen aan gratis webinars van de Brandweer Drenthe en Icare Ledenvereniging.

Twee bezoekers per keer

Woningcorporatie Actium trof diverse maatregelen om het Beleefhuis aan de RIVM-richtlijnen te laten voldoen en live bezoek weer mogelijk te maken. “Het blijft natuurlijk een woning, dus er mogen maximaal twee bezoekers per keer naar binnen om voldoende afstand te kunnen houden.”

Ook online rondleidingen

Het Beleefhuis blijft ook online actief. “Voorlopig blijven we ook webinars en online rondleidingen geven voor wie dat prettiger vindt. Het is belangrijk dat mensen weten wat er allemaal ‘te koop’ is om veilig en comfortabel te kunnen blijven wonen en hier zelf actie in te ondernemen.” Ook is er een webinar over tuinonderhoud gepland.