Zelfredzaamheid en spierkracht met ProMuscle

ProMuscle draagt  effectief bijdraagt aan het behoud van fysieke zelfredzaamheid en spierkracht van ouderen. Toch blijkt het volgens een artikel op Alles Over Sport een uitdaging om ProMuscle goed te laten landen in de praktijk. Beschreven wordt wat wel en niet werkt om ProMuscle in de dagelijkse zorgpraktijk te implementeren.

ProMuscle is een gecombineerde leefstijlinterventie voor (thuiswonende) ouderen. Het is effectief voor het verbeteren van spierkracht, spiermassa en fysiek functioneren van 65-plussers en draagt bij aan het behoud van de zelfredzaamheid. 65-Plussers werken 12 weken lang aan spierkrachtverbetering en het verhogen van de dagelijkse eiwitinname.

In de praktijk brengen

Alles bij elkaar blijkt dat ProMuscle goed te implementeren is in de praktijk. Aandacht voor kosten, samenwerkingen, kennis bij 65-plussers en andere professionals zijn belangrijke thema’s om rekening mee te houden alvorens en tijdens het implementeren, aldus het artikel op Alles Over Sport.

Lessen in eigen tempo

Deelnemers zijn enthousiast over ProMuscle. De inhoud en het feit dat ze vooruit gaan stimuleert om mee te blijven doen, blijkt uit ervaringen op Alles Over Sport: “Alleen sporten is toch minder leuk. Het leuke aan een groepsles is ook dat je mensen ziet en elkaar leert kennen. Je maakt toch een praatje tijdens en na de les, dat is gezellig. En iemand van bijvoorbeeld 34 kan ik echt niet meer bijhouden, dat is veel heftiger. Deze lessen kan ik op mijn eigen tempo doen.” “Er was bij ons een man, boven de 80 die na 12 weken ProMuscle weer zonder stok kon lopen.” “Ik merk dat mijn evenwicht beter is geworden, ik heb meer zelfvertrouwen met opstaan en bijvoorbeeld de trap oplopen.”