Studenten lanceren Plantje Geluk

Klaprozen en zonnebloemen om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Dat is volgens het Leidsch Dagblad de gedachte achter Plantje Geluk, een initiatief van vier studenten van de Hogeschool Leiden.

De tweedejaars student commerciële economie zijn in februari begonnen aan het opzetten van een eigen bedrijf om een maatschappelijk probleem aan te kaarten. Hier is Plantje Geluk uitgerold: een bezigheidsactiviteit voor ouderen. Voor 17,95 euro zijn de pakketten te bestellen.

Plantje Geluk biedt een doos met verschillende onderdelen. Allereerst bevat het materialen voor de planten. Ouderen ontvangen een zakje zaadjes, aardetabletten en twee keramieken potjes om de planten in te potten.

Positief en bewust

Daarnaast vinden klanten een plantengids in de box. Deze gids leert ouderen over tuinieren, maar er wordt ook aandacht besteed aan positief en bewust in het leven staan. Zo staan er tips in om actief te blijven, bevat de gids verschillende puzzels en tekeningen en is er een pagina om geluksmomenten bij te houden. “Als de ouderen de planten verzorgen is dit gelijk een goed aanleiding om dit op te schrijven”, aldus de studenten in het Leidsch Dagblad.

Maatschappelijk probleem

“Vanuit school was het belangrijk dat we een product ontwikkelden dat bijdraagt aan het oplossen van een maatschappelijk probleem.” Alle vier de studenten hebben veel ouderen in onze omgeving die niet meer veel omhanden hebben. “Zo hebben we gelijk een thema gekoppeld aan een probleem.”

Uit eigen zak geïnvesteerd

Plantje Geluk is in eerste instantie bedoeld als cadeautje van bijvoorbeeld kleinkinderen aan hun opa of oma. De prijs, 17,95 euro per box, komt volgens het Leidsch Dagblad niet uit de lucht vallen. “Alles wordt uit eigen zak geïnvesteerd. Het maakt het wel heel echt door alles van je eigen geld te betalen. “Plantje Geluk is in eerste instantie gebonden aan onze studie. Als voortzetting naast school mogelijk is, zien we het zeker zitten om door te gaan.”