Scholieren vertellen verhalen van ouderen door

Vijftien Eindhovense schoolkinderen met een missie werden maandag gehuldigd in het Stadhuis van Eindhoven. Ze zijn de nieuwe Erfgoeddragers van de stad en zullen verhalen van ouderen uit hun buurt over de Tweede Wereldoorlog, het koloniale verleden en migratie verder vertellen. Daarvoor legden ze hardop een belofte af, aldus het Eindhovens Dagblad.

Plechtige gelofte

Kinderen en ouderen zaten zij aan zij in de raadzaal, Erfgoeddragers en Erfgoedgevers, en kwamen per verhaal samen naar voren, schrijft het Eindhovens Dagblad. Wethouder, tevens locoburgemeester, Maes van Lanschot, vertelde daar in het kort steeds het verhaal van de oudere bij en reikte namens de gemeente aan iedere Erfgoeddrager een medaille uit. En daar hoorde de plechtige belofte bij om de verhalen die ze hoorden en die een persoonlijke geschiedenis vertellen, ook echt verder te vertellen.

In Mijn Buurt

Sinds 2019 doen Eindhovense scholen mee met een van de projecten van In Mijn Buurt, dat in 2012 in Amsterdam is gestart. De Erfgoeddragers gaan ‘hun’ verhaal vertellen op officiĆ«le herdenkingen op 30 juni (afschaffing slavernij), op 15 augustus (einde van de Japanse bezetting in Nederlands-IndiĆ«) en op 18 september (bevrijding van Eindhoven), en op 4 en 5 mei.