Persoonlijke digitale beweegcoach

Omdat ook de klanten van Sensire door de coronacrisis grotendeels aan huis gekluisterd werden, bedacht wijkverpleegkundige Wilma Rondeel het initiatief ‘Fit Thuis’.

De ondersteuning door de digitale beweegcoach gebeurt op basis van een persoonlijk beweeg begeleidingsplan dat samen met de cliënt opgesteld wordt, aldus ICT&Health. Het Fit Thuis initiatief werd in eerste instantie ontwikkeld voor een aantal klanten van Sensire die via NAAST al zorg op afstand ontvingen. Dat gebeurde via de ouderentablet ‘Compaan’. “Deze klanten blijven fit en vitaal door op afstand gemotiveerd te worden om te (blijven) bewegen.”

Eigen beweegplan

De digitale beweegcoach Fit Thuis is tot stand gekomen in samenwerking met SecondMoov, een initiatief om 65-plussers te helpen om te (blijven) bewegen. Sensire selecteert de clienten waarvan ze weten dat Fit Thuis misschien wel een mogelijke uitkomst kan bieden. Vervolgens stelt SecondMoov samen met de cliënt het persoonlijke beweegplan op. Daarnaast ontwikkelen ze beweegvideo’s zorgen ze voor beweegcoaches.