Muziek kent geen leeftijd

Gepensioneerde Westlandse rockers knallen gewoon lekker door. Samen een bandje vormen en losgaan op het podium is in elk geval weer eens wat anders dan de bingo, jeu de boules of klaverjassen, schrijft AD Haagsche Courant.

‘Musiceren’, zoals de bandleden dat zelf noemen, kunnen ze, aldus de krant over een bezoek aan de repetitie van Music Train: Er wordt een eigen sound gegeven aan bekende nummers uit de jaren 60 en 70. En hoe. Het klinkt waanzinnig. Ze zijn – letterlijk – op elkaar ingespeeld.

Weinig beweging

Wel valt voor de krant meteen op dat iedereen op zijn eigen ‘vierkante meter’ blijft. De muziek mag dan schreeuwen om over het podium rennende rockers, op wat ritmisch gestamp met de voeten na wordt er maar weinig bewogen.

Oudere jongeren

Het zal de leeftijd zijn. Allemaal zijn ze 55-plus en sommigen tikken zelfs bijna de 80 aan. Toch willen ze geen ouderen genoemd worden. Hooguit oudere jongeren. “Muziek kent geen leeftijd”, aldus de bassist in AD Haagsche Courant.

Veel grijze rockers

Dat blijkt wel. De grijze rockers van Music Train zijn namelijk niet de enige pensionado’s die elkaar gevonden hebben. Dankzij het project Meesterwerk Muziek Westland zitten tientallen Westlandse senioren met elkaar in een bandje.

Oefenen met muziekcoach

Twaalf weken lang oefenen zij onder begeleiding van een professionele muziekcoach bij het poppodium in Wateringen. Om zich vervolgens met een slotconcert aan het grote publiek te presenteren. Elke maandag, woensdag en vrijdag repeteert er een bandje bij Nederland 3 in Wateringen.