Massage tegen eenzaamheid

Kappers, pedicures en masseurs in Utrecht moeten gaan helpen om de eenzaamheid onder (thuiswonende) ouderen te bestrijden.

Ondernemers met een contactberoep spreken eenzame buurtgenoten regelmatig, maar weten eigenlijk niet hoe ze kunnen helpen. De gemeente onderzoekt of een speciale training en kennis de professionals kan helpen. Dat blijkt volgens de Telegraaf uit het Activiteitenplan Eenzaamheid 2023-2026.

Vertrouwensrelatie

Het netwerk Utrecht Omarmt is al begonnen met een (hand)massage-project in Overvecht. “Hier krijgen vrijwilligers uit de wijk gratis professioneel onderwijs over massage, motiverende gespreksvoering en eenzaamheid. Het contact kan zorgen voor een vertrouwensrelatie tussen bewoners en vrijwillige masseurs, waardoor bewoners de ruimte voelen hun wensen en behoeften te uiten. Vervolgens kunnen bewoners weer verbonden worden aan een passende activiteit of ontmoetingsplek”, aldus het netwerk. Utrecht Omarmt neemt de lessen uit het vrijwillige project mee als ze professionals gaan vragen om mee te werken, aldus de Telegraaf.