Kwaliteit van leven terug trainen

Voor een geriatrisch fysiotherapeut is het een absolute uitdaging om iemand uit de rolstoel weer achter de rollator te krijgen en dan het liefst met een dagelijkse wandeling naar de supermarkt.

Een geriatrische fysiotherapeut van Fysiotherapie De Weijver in Hoogwoud vertelt in het Noordhollands Dagblad hoe zij gespitst is op de combinatie van problemen en oorzaken. De behandeling is vaak ook een combinatie van therapie en medicijnen die met elkaar in balans moeten zijn. “Wanneer iemand gevallen is, ga je niet alleen oefenen, maar ook terugkijken naar oorzaken en deze in samenwerking met andere specialisten proberen te verhelpen.”

Thuissituatie

“Het is voor mij heel leuk om kwaliteit van leven terug te trainen en de daarbij horende vrijheid. En ik zeg bewust trainen, want de mensen moeten dat herstel zelf voor elkaar krijgen.” Ook de thuissituatie van de cliënt is van belang. De fysiotherapeut kijkt enerzijds of een cliënt nog goed kan traplopen, maar ook naar losliggende kleedjes en andere objecten die valgevaar veroorzaken.