Gelukkig heel veel ouderen bij de A12

Tineke Scholte uit Venhuizen is blij met de verdiende eerste plaats van XR in de Duurzame 100, schrijft zij in Trouw.

“Al jaren tracht ik zo duurzaam mogelijk te leven, maar tegelijkertijd ervaar ik hoe hard het klimaat achteruit gaat. Jonge mensen steken hun nek uit voor hun toekomst. Ze worden negatief geframed en in de publieke opinie, ook in mijn omgeving is er maar weinig begrip voor hun acties. Gelukkig lijkt het te veranderen.”

Oudere generatie hoort daar te staan

Op 9 september was Scholte, als supporter van haar dochter, op de A12, schrijft zij in Trouw. “Een grote groep mensen laat zich arresteren en neemt het risico van een strafblad, wat hen in de toekomst mogelijk kan belemmeren bij het vinden of veranderen van baan. Ik ben tot de conclusie gekomen dat niet zij, maar wij, de oudere generatie, daar horen te staan.”

Bezorgde grootouders

“Wij die konden profiteren van de opkomende economie en welvaart en hebben onvoldoende gedaan om de huidige klimaatcatastrofe te voorkomen”, aldus Scholte in Trouw. “Voor ons heeft het weinig maatschappelijke gevolgen als wij eventueel gearresteerd zouden worden of mogelijk een strafblad zouden krijgen. Ik heb gelukkig heel veel ouderen gezien, al dan niet bezorgde grootouders, die er ook waren.”