Zorg en Welzijn 4,8% meer pensioen

Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft besloten met ingang van 1 januari 2024 de pensioenen met 4,8% te verhogen. Dit geldt voor iedereen die bij PFZW pensioen opbouwt of ontvangt.

PFZW-bestuurslid Ilse van der Weiden: “Onze deelnemers ervaren inmiddels langdurig hoge prijzen voor boodschappen en andere levensbehoeften. We weten dat veel mensen in de sector zorg en welzijn serieuze financiële problemen hebben. Hier hebben we nadrukkelijk rekening mee gehouden bij onze afweging rond de verhoging van pensioenen. Gepensioneerden zien de verhoging meteen terug in hun portemonnee.”

Nieuwe rekenmethode

Het CBS heeft in juni jl. een aanpassing doorgevoerd om de berekening van de consumentenprijsindex (CPI) zuiverder te bepalen. De scherpe schommelingen in de CPI werden veroorzaakt door sterk bewegende energieprijzen. Deze zijn door de nieuwe methode van het CBS opgevangen door met de gemiddelde tarieven van energiecontracten te werken in plaats van alleen met nieuwe contracttarieven. Daarom heeft PFZW de technische aanpassing van de methode niet alleen voor 2023, maar ook voor 2022 toegepast. Daarmee komt de indexatie van

PFZW hoger uit dan als we waren uitgegaan van de aanpassing met ingang van 2023.