Nederland op zesde plaats van beste pensioenlanden

Het fijnst pensioneren doe je volgens de Telegraaf in Noorwegen. Als we de Global Retirement Index mogen geloven, tenminste. Nederland doet het met een zesde plek niet onaardig.

Noorwegen heeft de eerste plek te danken aan een combinatie van factoren die essentieel zijn voor een zeker en gezond pensioen. Financiële zekerheid is bijvoorbeeld belangrijk, maar ook toegang tot gezondheidszorg, klimaatomstandigheden en het algemene geluk van de bevolking.

Kwaliteit van leven

Ook in Zwitserland zijn pensionado’s gelukkig, aldus de Telegraaf. Dat land volgt vlak na Noorwegen op de ranglijst. IJsland, Ierland en Luxemburg maken de top vijf compleet. Nederland komt dus als zesde. Wij hebben het hier relatief goed qua materieel welzijn – hoe gelukkig we zijn met wat we ons kunnen veroorloven – en kwaliteit van leven. Qua financiële zekerheid presteert Nederland gemiddeld.

Sterk fundament

Nederland hoort dus nog altijd bij de beste pensioenlanden. Volgens Robert Koopdonk, managing director bij Natixis Nederland, voelt dat niet voor iedereen zo, zegt hij in de Telegraaf.  “Over het algemeen heeft Nederland, net als veel andere landen, te maken met tegenwind van hogere inflatie en rentetarieven. Toch blijven de economische fundamenten en de gezondheidszorgstelsels sterk, waardoor Nederland stevig in de top blijft staan.”