Kwart van werkenden wil langer door

Ruim een op de vier Nederlanders zegt volgens het AD dat hij wil doorwerken na zijn pensionering. Het gros van de werknemers juicht het ook toe als ouderen blijven na de pensioendatum.

Dat blijkt een representatief onderzoek onder werkend Nederland van marktonderzoeksbureau MSI Consultants. Ouderen kunnen helpen vacatures in te vullen én ze zorgen voor de nodige ervaring op de werkvloer, redeneren deelnemers aan het onderzoek.

Campagne overheid

In september startte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een campagne om bedrijven te prikkelen gepensioneerden in dienst te nemen, met als doel het werknemerstekort te lijf te gaan. Van de ondervraagden is 58 procent het juist eens met het overheidsinitiatief, aldus het AD. Bij de werkenden van 60 jaar en ouder is dat zelfs 69 procent.

70 jaar betere leeftijd

Zelf doorwerken na de pensioengerechtigde leeftijd,daar is 28 procent voor te porren. Onder werkenden van 60 jaar en ouder is dat enthousiasme met 38 procent nog groter. Oudere werknemers die het pensioen willen uitstellen, noemen volgens het AD  ‘structuur in de dag’ en ‘actief en mentaal scherp blijven’ als redenen. Ze vinden 70 jaar een betere leeftijd om te stoppen.