Senioren Journaal van maandag 17 juni

Je krijgt geen les in ouder worden

‘Je wilt jong zijn en blijven meedoen, maar op een gegeven moment wordt je duidelijk te verstaan gegeven dat je daar niet meer voor in aanmerking komt’, zegt Freek de Jonge (bijna 80). ‘En je krijgt geen les in ouder worden.’

Bende laat jonge gamers ouderen afpersen

Tieners zijn het vaak nog. Geronseld via het gamen. Ze worden ingezet door een volgens justitie meedogenloze oplichtersbende, die het gemunt heeft op kwetsbare, vaak dementerende, oudere slachtoffers.

Kunst van gelukkig ouder worden

In de voorstelling Trotse Kameraden spelen ouderen onder leiding van professionele regisseurs vier korte toneelstukken. Ze delen hun levensverhalen, ervaringen en levenslessen met het publiek.

Succesvol opereren bij incontinentie

Incontinentie, daar moet je maar mee leren leven, krijgen vrouwen te horen. Zij krijgen niet dezelfde zorg als mannen , vooral als de kringspier onvoldoende functioneert door beschadiging. Terwijl er een oplossing is: de kringspier-prothese.

Fondsen opvallend stil over vroegpensioen

‘Als je als ABP een duurzame samenleving zo hoog in het vaandel hebt staan, waarom bedenk je dan niet een goede vroegpensioenregeling voor mensen die hun hele leven écht hard hebben gewerkt?’ Waarom houden pensioenfondsen zich zo stil?

Samenwerking ziekenhuizen en ouderenzorg

Ziekenhuizen en ouderenzorg werken steeds vaker samen. Hoe ziet die samenwerking eruit in de praktijk? De beide brancheorganisaties laten twee voorbeelden zien.

Deeltijdpensioen nog niet zo bekend

Ruim vier op de vijf Nederlandse werknemers tussen 47 en 67 jaar weten niet wat deeltijdpensioen inhoudt. Bij een onderzoek blijkt na toelichting dat 28% wel langer door wil gaan en bijna 60% open staat voor deeltijdpensioen vóór de AOW-leeftijd.

Wat kun je doen tegen broze botten

Er verschillende manieren om de gezondheid van je botten te verbeteren: 1. Zorg voor voldoende calcium en vitamine D, 2. Beweeg regelmatig, 3. Voorkom vallen, 4. Eet een gevarieerd en gezond dieet, 5. Vermijd risicofactoren.

Flink deel transitieplannen pensioen klaar

Pensioenfondsen hebben al een flink deel van hun transitieplannen opgesteld, zegt werkgeversvereniging AWVN. De plannen moeten duidelijk maken wat de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel betekent voor mensen die pensioen opbouwen.

Mensen met dementie geboeid door muziek

In Zutphen weet Marise den Bakker met haar zang, concerten en workshops ook dementerende en jonge mensen te boeien. Met inspirerende crossovers tussen beeldende kunst en muziek.

Hoe kies je de juiste zorgtechnologie

‘Het aanbod van goede keuzehulpen en informatie over zorgtechnologie is op dit moment eigenlijk voldoende.’ Maar hoe vind je wat je zoekt? Vilans maakten een wegwijzer die je hierbij helpt.

Steun voor acties vroegpensioen

De meeste van de 3476 stemmers op de Stelling van de Dag in de Telegraaf vinden de acties van de politie voor vroegpensioen geoorloofd. Twee derde van de respondenten is het eens met de vroegpensioenwens van de agenten.