De leden van 50PLUS kozen Liane den Haan tot lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021.

Den Haan, die veel ervaring opdeed in onderwerpen die ouderen aangaan als directeur-bestuurder van ouderenorganisatie ANBO, kreeg 52 procent van de stemmen van de leden.

Liane den Haan zegt in een eerste reactie op de website van 50PLUS: “Nederland is nog lang niet klaar voor de ouder wordende samenleving. Werk aan de winkel: vanaf morgen gaan we met elkaar aan de slag.” Zij is blij met de kans die de leden haar geven. “Er zit zoveel kennis en inhoud in de partij, vele handen maken licht werk.”

Missie tot maart

Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Corrie van Brenk kreeg 42 procent van de leden achter haar kandidatuur en zegt: “Tot maart heb ik nog een missie. Ik ga mijn kiezersmandaat afmaken. Ik ga dat met verve doen.”

Tweespalt

Prominente partijleden van 50Plus hadden van tevoren gewaarschuwd: als Corrie van Brenk niet tot lijsttrekker zou worden verkozen, zou er tweespalt uitbreken in de partij. Die waarschuwing kwam afgelopen weekeinde uit, constateert NRC met verwijzing naar de uitzending van Nieuwsuur van afgelopen vrijdag.