Voorzitter senioren beschuldigd van diefstal

Het bestuur van Stichting Bejatho (Bejaarden Thorn) denkt volgens dagblad de Limburger dat zijn eigen voorzitter de kas heeft geplunderd. Er zou in 2018 en 2019 totaal bijna dertien mille zijn verdwenen. Er is aangifte gedaan.

Twee bestuursleden van Bejatho en een van de Seniorenvereniging Thorn vertellen hun verhaal, maar willen niet met naam worden genoemd. De drie dames op leeftijd liggen al nachten wakker en zijn ‘helemaal van de wap’.

Slachtofferhulp

De 76-jarige penningmeester van Bejatho voelt zich schuldig, omdat ze de mogelijke misstanden niet eerder heeft ontdekt. Ik ben wellicht te goed van vertrouwen geweest”, zegt ze. Het drietal overweegt Slachtofferhulp in te schakelen voor de verwerking.

Verhuisd

De bestuursleden hebben onlangs alle banden met de 74-jarige voorzitter verbroken. De man heeft Thorn al enige tijd geleden verlaten en is naar Einighausen verhuisd. De recherche onderzoekt de zaak. “Zolang dat loopt, kan ik er niets over zeggen”, meldt een politiewoordvoerder aan de Limburger.

Financiële bijstand

Het gaat om de in 2009 opgerichte stichting Bejatho, die is gelieerd aan de Seniorenvereniging Thorn. De penningmeester en voorzitter van de seniorenvereniging vervullen diezelfde rol bij Bejatho. Doel van Bejatho is ‘het verlenen van financiële bijstand aan de seniorenvereniging’.

Appeltje voor de dorst

Bij Bejatho is ooit dertien mille geparkeerd als appeltje voor de dorst voor de ouderenvereniging. Dat geld is verdiend met het geven van computercursussen aan ouderen, zo luidt de uitleg. De seniorenvereniging heeft tachtig leden. “Met de contributie die zij betalen, is niets misgegaan”, zegt het 75-jarig bestuurslid. Alleen het bij Bejatho gestalde geld is weg. De voorzitter wil geen enkel commentaar geven, aldus de Limburger.