Celstraf na aftroggelen bankpasjes

Een 19-jarige man uit Arnhem wist samen met twee anderen op sluwe wijze pinpassen en pincodes van bejaarde Arnhemmers afhandig te maken. Met de pasjes pinden ze in totaal voor bijna 4000 euro, aldus dagblad de Gelderlander.

De Arnhemse politierechter had geen goed woord over voor het gedrag van de jonge Arnhemmer en veroordeelde hem tot een celstraf van twaalf weken, waarvan de helft voorwaardelijk. Daarmee week hij fors af van de eis van de officier van justitie, die pleitte voor een werkstraf van ‘slechts’ 160 uur.

Ontzettende rotfeiten

Maar dit zijn nu eenmaal ontzettende rotfeiten”, stelde de politierechter volgens de Gelderlander. “Het vertrouwen van deze ouderen is ernstig beschaamd. Iedereen weet dat dit gedrag niet door de beugel kan.”

Onbekende opdrachtgever

Hij vertelde dat hij via socialemediaplatform Snapchat werd benaderd door ‘een onbekende opdrachtgever’ voor ‘een klusje’. ,,Van die opdrachtgever moest ik twee pinpassen ophalen bij mensen thuis. Samen met een vriend heb ik dat gedaan, zonder er verder over na te denken.”