Ook rijke ouder wil gratis oma-oppas

“Inderdaad, kinderopvang kan duur zijn. Maar alleen voor ouders die ongeveer hetzelfde verdienen als de kinderopvangers. Echter, ook kinderen die erg veel verdienen verwachten dat hun ouders oppassen, reageert Elly van den Boom uit Den Haag in de ‘brief van de dag’ de Volkskrant.

Meer dan 100 km om op te passen

“En zo zie ik de gepensioneerde grootouders soms wel meer dan 100 km afleggen naar de riante onderkomens van hun kleinkinderen. De grootmoeders passen op, werken een paar wasjes weg, doen boodschappen en koken. Want dat hoort er vaak bij. De grootvaders verven een schuurtje, behangen een muurtje en onderhouden de tuin. Het is niet zo dat de grootvaders op zo’n dag de krant kunnen gaan lezen”, schrijft Van den Boom in de Volkskrant.

Iemand heeft ze opgevoed

Waarom wonen die kinderen niet in een huis dat een ton of zo goedkoper is, gaan ze niet minder vaak en ver met vakantie, ruilen ze de auto niet in voor een goedkopere zolang ze kinderopvang nodig hebben? Waarom bezuinigen ze op niets behalve de kinderopvang? Maar ja… íemand heeft ze opgevoed.