Nu 43 vestigingen Saar aan Huis

In Twente opent Saar aan Huis haar 43ste vestiging. Saar aan Huis presenteert zich als een landelijke professionele organisatie voor aanvullende mantelzorg en bestaat sinds 2013.

Norma Elfers is in Twente het aanspreekpunt van Saar aan Huis. Als franchisenemer houdt zij zich bezig met het werven, selecteren en coachen van de helpende (de Saar), die hulpbehoevende ouderen in de regio ondersteunt bij de zorg en dagelijkse activiteiten in en om het huis, aldus een publicatie in het Twentse Huis aan Huis. “Saars kunnen koken, aankleden, doen licht huishoudelijk werk maar kunnen ook spelletjes doen, de krant voorlezen en helpen met boodschappen. Daarnaast kunnen ze uitleg geven over de computer, meegaan naar de dokter of helpen bij de administratie.”

De standaard vergoeding voor een Saar bedraagt € 23,00 per gewerkt uur all-in. Voor avond- en weekenduren wordt een toeslag berekend. De vergoeding kan worden betaald uit het persoonsgebonden budget (pgb); sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden een Saar uit het aanvullende pakket.