Noodlijdend 55 plus krijgt hulp van gemeente

De Stichting 55 plus in Enschede blijft bestaan. Hoe is nog onduidelijk, maar wethouder en de gemeenteraad zijn bereid zich ervoor in te zetten. Dat bleek volgens Tubantia in de gemeenteraadsvergadering.

De stichting liet twee weken geleden aan de leden weten dat ze dik in het rood staat en erover denkt zichzelf op te heffen. De stichting 55 plus krijgt geen subsidie van de gemeente en betaalt alles uit de contributie van de 1800 leden.

Minder leden

Het ledental loopt echter terug, waardoor de stichting inmiddels zo’n 2500 euro per maand tekort komt. Dat komt voornamelijk vanwege het onderkomen dat zo’n 2500 euro per maand kost. Ook het feit dat het stichtingsbestuur nieuwe aanwas nodig heeft, maar dat niet kan vinden, speelt mee.

Veel activiteiten

Zowel de PvdA als de SP vinden volgens Tubantia de stichting belangrijk vanwege de tientallen activiteiten per week die ze organiseert. Het zou onder meer eenzaamheid onder ouderen voorkomen. De wethouder ziet net als de gemeenteraad de waarde van de stichting en is bereid zich ervoor in te zetten. “We willen kijken wat er nodig is om de stichting in de benen te houden, zodat het aanbod van de stichting gewaarborgd is.”