Haarlemse boodschappenservice

Eind maart startten in Haarlem jongerenorganisatie Triple ThreaT, vervoersorganisatie Zoefzoef en Albert Heijn Vos een gratis boodschappendienst voor ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.

Nu Triple ThreaT zijn (sport)activiteiten weer grotendeels kan opstarten, heeft de organisatie de boodschappenservice overgedragen aan jongerennetwerk CityShapers, meldt Haarlems Weekblad.

Sociaal contactmoment

De afgelopen maanden stonden de jongeren van Triple ThreaT en bezorgers van ZoefZoef elke werkdag’s ochtends vroeg klaar om de boodschappenlijstjes aan te nemen en de winkel in te gaan. Maar doordat nu de sportactiviteiten van Triple ThreaT en het ouderenvervoer van ZoefZoef weer worden opgestart, hebben ze hier minder tijd voor, en werd CityShapers gevraagd om het over te nemen.

De betrokken partijen verwachten dat er voorlopig nog wel een behoefte bestaat aan de boodschappenservice. Inmiddels is de honderdste klant verwelkomd en het aantal blijft groeien. Bovendien wordt de bezorging gezien als een mooi sociaal contactmoment.