Enthousiast over slimme speaker

Twee maanden geleden (middenin de coronacrisis) hebben ANBO en SeniorWeb tienduizend senioren blij mogen maken met een Google Nest Mini.

ANBO vroeg de nieuwe gebruikers wat ze van de slimme speaker vinden, hoe de installatie ging en waarvoor ze de speaker gebruiken. Het grootste deel van de respondenten is heel enthousiast over de slimme speaker. Meer dan de helft gebruikt de Google Nest Mini meerdere keren per dag (57%). En mensen zetten de speaker steeds meer in als een handige assistent in die hen bij van alles helpt.

Vooral muziek en radio

Zeventig procent gebruikt de slimme speaker voor het beluisteren van muziek of de radio. Deze functie vinden mensen ook het leukst (64%). Maar ook het vragen naar het weer, wordt door meer dan de helft van de gebruikers genoemd als handige en leuke functie. Een overzicht van het laatste nieuws staat op nummer 3 (47%), gevolgd door het vragen naar de tijd (39%) en andere informatie (38%). Ook vermaak, de aansturing van apparaten als het licht scoorden goed met ieder rond de 30%. Opvallend was dat de contactfunctie en de herinneringsfunctie laag scoorden (onder de 10%).