Compensatie na fiasco met parkeerapp?

In Utrecht gaat op verzoek van de VVD wethouder Lot van Hooijdonk onderzoeken of mensen die parkeergeld betaald hebben voor hun bezoek gecompenseerd kunnen worden. De VVD vroeg dat volgens RTV Utrecht omdat er veel problemen zijn met de nieuwe app en omdat het ongewenst is dat inwoners van de stad het parkeren van hun bezoek betalen.

Onderschat

Dat de nieuwe Utrechtse parkeerapp niet voldoet aan de verwachtingen was al langer bekend. Eerder heeft wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) in een brief laten weten dat ze de problemen die bij de invoering ervan ontstonden onderschat heeft. Nu trok ze tijdens een raadsvergadering het boetekleed aan. De parkeerapp is nodig als bezoekers van Utrechters met korting willen parkeren in een zone waar betaald parkeren geldt.

Alternatieven

De VVD wil volgens RTV Utrecht dat de wethouder vaart maakt met een betere app waarbij bezoekers zelf kunnen betalen én kunnen profiteren van de bezoekerskorting. Ook wil partij dat de wethouder de raad gaat informeren over de mogelijkheden van een tijdelijke financiële compensatie voor bezoekersvergunninghouders. Ook de gebruiksvriendelijkheid moet verbeterd en er moeten goede alternatieven komen voor mensen die geen gebruik van de app kunnen maken.