Campagne #VerborgenLeed

Ouderen zijn steeds vaker de dupe van verborgen leed. Ongeveer één op de twintig ouderen krijgt te maken met onprettige situaties. Denk hierbij aan schelden, hardhandig vastpakken, verwaarlozing of het misbruiken van de pinpas. Vaak vindt dit achter de voordeur plaats. Om aandacht te vragen voor dit leed zijn zes gemeenten uit de regio Noord-Veluwe gestart met de campagne #VerborgenLeed.

Gemeenten in actie

Deze gemeenten vragen volgens RTV Nunspeet aandacht voor verschillende vormen van ouderenmishandeling, zoals financiële uitbuiting en ontspoorde mantelzorg. Ze vertellen slachtoffers, de mensen on hen heen en professionals waar ze op moeten letten om zorgwekkende situaties te ontdekken. Door voorlichtingsmateriaal te maken komen de gemeenten ook in actie. Dit doen ze ook door mensen in contact te brengen met hulporganisaties.

Verborgen verhalen

Op de website van de gemeente Harderwijk staan ‘verborgen verhalen’. Op de sites van de deelnemende gemeenten staan voor ouderen, mantelzorgers, familieleden en zorgprofessionals tips over hoe om te gaan met verborgen leed.