Medaille voor Tilburgse 90-plussers

Tilburgse 90-jarigen kregen gistermiddag een medaille. Er waren maar liefst 43 90-plussers bij elkaar, aldus het Brabants Dagblad.

Vorig jaar werd Jopie Smarius al 90. Echt feestelijk was dat niet: ze lag die tijd drie maanden in het ziekenhuis. Toen ze 91 jaar werd, wilde ze dat dus wel vieren. Maar de vrouw die zo actief is in woonlandschap De Leyhoeve, ging ook eens navragen hoeveel 90-plussers er nou eigenlijk in het pand woonden. “Dat bleken er 45 te zijn. Nou, toen leek het mij leuk om die eens bij elkaar te hebben.”

Niemand meldt zich af

Smarius maakte uitnodigingen. “Niemand heeft zich afgemeld”, concludeert ze tevreden. Dus zo geschiedde, gistermiddag, een feestje met livemuziek. Alle ouderen krijgen een medaille om van burgemeester Theo Weterings. Op de medaille staat ’90-plus club’. De oudste aanwezige is 100 jaar.

Cadeautje van Bolletje

Een bijzondere aanleiding voor de bijeenkomst is er verder ook niet, behalve dat ‘mensen blij maken natuurlijk het fijnste is wat er is’, constateert de 91-jarige tevreden in het Brabants Dagblad. Ook heel wat familie is erbij. Bij het feest zit livemuziek, en ook heeft Smarius cadeautjes geregeld van Bolletje voor alle 90-plussers. “Mijn man was van Smarius Beschuit, en dat bedrijf is overgenomen door Bolletje. Dus ik heb gewoon de stoute schoenen aangetrokken en de eigenaar gebeld met de vraag of ze niet iets konden regelen.”