Bijstand voor te dure maaltijden

Wethouder Laszlo van de Voorde van de gemeente Terneuzen maakt zich zorgen om ouderen in zijn gemeente die om financiële redenen minder maaltijden bestellen, zegt hij tegen Omroep Zeeland.

Bij de tafeltje-dek-je service Zo Lekker merken ze dat tientallen ouderen de laatste tijd op maaltijden bezuinigen. “Zorgelijk”, zegt Van de Voorde. Hij wijst ook op een mogelijke oplossing. “We hebben een bijzondere bijstand in het leven geroepen, waardoor we de helft kunnen betalen voor mensen die dat nodig hebben.

Minder bestellingen

De gemeente Terneuzen kwam er twee maanden geleden achter dat het aantal klanten van de maaltijdenservice niet terugliep, maar het aantal bestellingen wel, aldus Omroep Zeeland. “Daarom hebben we alle klanten persoonlijk aangeschreven om ze te wijzen op de bijzondere bijstand waar gebruik van kan worden gemaakt. Een maaltijd kost 9,50 euro en daarvan kunnen wij als gemeente de helft betalen voor mensen die dat zelf niet kunnen.”

Vijf reacties

In de afgelopen twee maanden hebben vijf mensen bij de gemeente aangegeven dat ze gebruik willen maken van de bijzondere bijstand. Dat zou dus betekenen dat er nog tientallen ouderen de weg naar de gemeente niet weten te vinden.