Internetmagazine en Keyl-academy

“Ja, het is er eindelijk van gekomen”, schrijft Catherine Keyl in haar column in de Telegraaf, “via via hoorde ik dat ik voor een commercieel televisie station, te oud ben geworden om nog uit te nodigen.”

Het verbaast haar niet, laat Keyl in de Telegraaf weten.”In Hilversum maken ze al jarenlang een grote vergissing. Ze denken daar, dat wanneer je jonge mensen laat presenteren, die dan ook jonge kijkers zullen trekken. We weten inmiddels dat de werkelijkheid is, dat er helemaal geen jongeren meer kijken en dat presentatoren als Harry Mens en Johan Derksen het heel goed doen.”

Steun van ANBO-PCOB

Key beschrijft hoe zij de bui echt wel zag hangen. “Een paar jaar geleden werd ik benaderd door twee dertigers, Tom van Eijk en Benny Bos, of ik niet van die Hilversumse hiërarchie af wilde. Of het geen idee was om een internetmagazine te maken voor ouderen. En dan daarnaast de informatie uit te diepen via een Keyl-academy, waar je informatie na kunt lezen. Zoiets is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is gelukt! Ook dankzij de morele steun van ANBO-PCOB, de invloedrijkste ouderenorganisatie die het blad Ouder en Wijzer uitgeeft.”

Gewoon weer de 5 uur-show

Volgende week is de lancering, kondigt Keyl in de Telegraaf aan. “Je kunt er gratis naar kijken en we proberen allerlei betrouwbare informatie voor ouderen te geven. Van: hoe maak ik me een beetje leuk op als ik ouder word? Tot: hoe ga ik het best om met m’n centjes? Eigenlijk gewoon weer terug naar de 5 uur-show, maar dan zonder actualiteit, want die is er wel genoeg op tv. Het zou te gek zijn als dit project ging lukken, al was het alleen maar om Hilversum duidelijk te maken dat ze totaal op het verkeerde spoor zitten.”