Noaberschap en zorg hand in hand

Zorgwoningen met in de naaste omgeving een speeltuin, een basisschool en een wijkcentrum. Het past volgens dagblad Tubantia in de filosofie van de Almelose zorgorganisatie Saamborgh:  Ouderen die nog volop leven om de deur hebben. Het is het visitekaartje van het nieuwe woonzorgcomplex ’t Nieuwland, waarvoor symbolisch de eerste steen werd gelegd.

In april volgend jaar worden de 42 studio’s en appartementen opgeleverd. Bestemd voor mensen die zorg nodig hebben of al willen anticiperen op die levensfase. Ook gezonde ouderen zijn hier welkom, aldus Tubantia.

Wijkfunctie

Noaberschap en zorg gaan hier straks hand in hand. ’t Nieuwland behoudt zijn wijkfunctie. Met andere woorden: ook buurtbewoners kunnen hier in de ontmoetingsruimte op de begane grond koffie drinken. “Dit is een eigentijdse vertaling van het oude concept verzorgingshuis”, constateerde wethouder Eugène van Mierlo.

Menselijke kant

“De toekomstige bewoners gaan boffen met deze locatie”, vervolgde de bestuurder. “Het gaat ook ons om de menselijke kant van de zorg. Welzijn, comfort en geluk van zorgbehoevende ouderen. Mooi dat dit ook een plek wordt van ontmoeting. Dat de buurt welkom is. Dat sluit naadloos aan bij ons beleid om te streven naar langer thuis wonen en de strijd tegen eenzaamheid.”