Bij appartementen voorrang vanaf 55 jaar

“We kennen allemaal uit onze eigen omgeving gevallen waarvan je denkt dat het beter is om te verhuizen”,  zegt de Katwijkse wethouder Gerard Mostert in het Leidsch Dagblad.

“Maar ja, dat is toch vaak lastig want ze kennen de buurvrouw en de zolder staat nog vol. Mensen moeten zich bewust worden dat ze steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen. Als ze de kans krijgen om te verhuizen, moeten ze die ook pakken.”

Voorrangsregeling

In de gemeente Katwijk krijgen Rijnsburgers van 55 jaar en ouder voorrang bij de toewijzing van sociale huurappartementen in De Horn en de Petronella van Saxenstraat. Wie een eengezinswoning achterlaat, heeft daarbij nog eens een extra streepje voor. Met deze voorrangsregeling wil het Katwijkse college proberen de doorstroming op de sociale huurmarkt op gang te brengen, aldus het Leidsch Dagblad.

Eerder keuze maken

Er worden de komende tijd respectievelijk 12 en 24 sociale huurappartementen van Dunavie opgeleverd waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Alleen blijkt dat veel ouderen helemaal geen zin hebben om te verhuizen. Om die reden heeft het Katwijkse college de leeftijdsgrens nu op 55 jaar en ouder gezet. Gehoopt wordt dat ouderen zo eerder een keuze kunnen maken.