Alleen maar senioren in campers is saai

Herman Sandman schrijft in zijn column in Dagblad van het Noorden over de trend van kindvrije campings, exclusief voor senioren: ze willen rust.

“Hoezo rust? Je bent met pensioen, je hebt 365 dagen per jaar rust. Een camping is juist leuk omdat het een vrijplaats is, met kinderen die rennen en vliegen, de godganse dag in het zwembad zitten, tafeltennissen en spelletjes doen op de trampoline. Zonder jeugd kun je net zo goed op een begraafplaats staan.”

Elke plek anders

“Ik ben 59, mijn vrouw 57, dus ook oud, maar we huiveren al bij de gedachte aan een kindvrije camping”, aldus de columnist van Dagblad van het Noorden. “Hou op. We kijken graag naar hoe het op elke plek anders is. Gezin in een vouwwagen hier, jong stel in een tentje daar, een man op een motor verderop en zo door. Alleen maar senioren in campers is saai.”

Kleine stap

En pas maar op, schrijft Sandman in Dagblad van het Noorden. “Wie weet zijn sommige campingbazen binnenkort wel klaar met ouderen die alles zelf meenemen en niks verteren en jeremiëren over het lawaai bij de speeltuin en dat de wc’s slechts twee keer per dag schoon worden gemaakt. Als kindvrije campings mogelijk zijn, is het een kleine stap naar seniorenvrije campings.”