Seniorenhof klimaatadaptief en natuurinclusief

De bouw van een seniorenhofje in Middenbeemster komt een stap dichterbij, meldt het Noordhollands Dagblad. Nadat Stichting Knarrenhof uit beeld verdween gingen inwoners samen met de gemeente Purmerend en woningcorporatie Wooncompagnie verder met het ontwikkelen van de plannen.

Het gaat om een hofje waarin ruimte is voor 32 appartementen (en een gemeenschappelijke ruimte).  Zoals de plannen er nu voorstaan, gaat het om 26 sociale huurwoningen en zes sociale koopwoningen, aldus het Noordhollands Dagblad.

Terugkoopverplichting

De koopwoningen kunnen overigens door de eigenaren niet zomaar voor flinke winst worden doorverkocht. Er geldt er een terugkoopverplichting.  “Zodat deze woningen altijd in het sociale segment betrokken blijven en de betaalbaarheid is gegarandeerd”, zegt de gemeente in het Noordhollands Dagblad. “Het streven is om klimaatadaptieve en natuurinclusieve woningen te bouwen”, aldus het college.

Prefab bouw

Er moet geheel of deels prefab worden gebouwd. Het complex komt achter het voormalige gemeentehuis van Middenbeemster, een locatie die al in handen is van de gemeente. Het college verwacht de komende tijd 140.000 euro nodig te hebben als voorbereidingskrediet voor de plannen. Daar staat tegenover dat er op de grond die nodig is voor de bouw van de woningen een ton wordt verdiend. Al moet daar dan wel weer belasting over worden betaald.